У Техасі вченим вдалося виявити бактерію, стійку до впливу антибіотиків. Вона передається повітряно-крапельним шляхом і може подорожувати на далекі відстані.

Дослідники з Університету Техасу вивчили пилоподібні речовини, які вітер приносить з місцевих ферм, де пасеться більше 5 млн. голів рогатої худоби. Дослідження показали, що в цих речовинах міститься велика кількість супербактерій.

Вчені побоюються, що як тільки ці речовини десь осядуть, то зможуть передати свою стійкість до антибіотиків й іншим бактеріям. Це надалі може викликати швидке поширення різних захворювань, в тому числі й серед людей.

Цікаво, то що раніше супербактерія не могла поширюватися повітрям, а людина могла заразитися тільки через інфіковане м'ясо або воду. Тепер же все змінилося і це викликає тривогу багатьох інфекціоністів.
"Ми всі впевнені, що резистентність до антибіотиків походить від їх широкого застосування в тваринництві, де використовується близько 70% всіх антибіотиків. Бактерії дуже "нерозбірливі" в обміні свого генетичного матеріалу ", - підкреслив Філ Сміт.

Вчені визнають, що нездатність впоратися зі стійким до ліків інфекціями може викликати 10 млн. додаткових смертей на рік до 2050 року.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще