Японське аерокосмічне агентство JAXA планує розробити роботів, які займуться будівництвом і обслуговуванням баз на Марсі та Місяці. Там. в подальшому, будуть жити люди. На Місяці такі бази планують створити до 2030 року, а на Марсі - до 2040-го.

Про це повідомляє The Japan News.

JAXA залучить до проекту автовиробників, які допоможуть розробити вантажівки для робіт на Місяці та Марсі. Вони функціонуватимуть без управління з боку людини.

На базі зможуть жити від чотирьох до шести осіб. Також агентство розробить технологію, яка дозволить добувати необхідні будівельні матеріали безпосередньо на Місяці та Марсі.

Читайте також: Японці запускають власний лунохід

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Для проведення робіт на великій відстані від Землі багато часу потрібно на отримання відповідних сигналів з командного центру, а автономні роботи допоможуть заощадити час. Вони зможуть працювати самостійно за заданою програмою.

Для реалізації програми Японське аерокосмічне агентство побудує експериментальний майданчик у місті Сагамихара. Це буде піщане поле площею в 400 кв. м. Воно буде імітувати поверхню Місяця або Марса.