Японські вчені створили скло, що не уступає по міцності сталі. Розробка призведе до появи нового типу матеріалу, який обіцяє революціонізувати використання скла. Технологія стане доступна споживачам протягом найближчих п'яти років.

Про це повідомляє International Business Times.

Новий матеріал, наприклад, захистить фасад будівель від руйнування у разі стихійного лиха, а розбитий дисплей смартфону нарешті перестане бути проблемою.

Фахівці Інституту промислових наук Токійського університету знайшли спосіб підвищити міцність скла до рівня стали. Але при цьому воно буде легким і тонким.

Секрет нового матеріалу полягає у використанні більшої кількості оксиду алюмінію. Це покращує механічну міцність скла. Раніше такі спроби не увінчалися успіхом - скло кристалізувалося в ході його виготовлення в контейнері.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Читайте також: Винахідники створили найчорніший матеріал на планеті

Вчені все ж вирішили цю проблему, виключивши контакт суміші з контейнером. Виробництво скла проходило в спеціальній печі з левітуючими інгредієнтами. Скло вийшло прозорим і в містило 50% оксиду алюмінію.

Новий матеріал вдвічі міцніше звичайного скла і може конкурувати по цьому параметру зі сталлю і чавуном.

Учені розповіли, що серійні продукти на основі суперскла з'являться у продажу в вже в найближчі п'ять років.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що iphone xr китай і iphone xr польський вже можна купити.