Всі звикли до того, що дрони працюють виключно під управлінням людини з пультом в руках. Але кандидат наук Массачусетського технологічного інституту Ендрю Баррі категорично не бажав миритися з цим стереотипом. Він розробив систему, що дозволяє безпілотним літальним апаратам самостійно уникати перешкод на своєму шляху.

Ендрю Баррі займається в інституті проектами, пов'язаними з штучним інтелектом. Він поставив перед собою мету - змусити дронів перестати врізатися у все підряд під час польоту. Він розробив алгоритм, що дозволяє зробити безпілотні апарати практично повністю автономними.

Читайте також: Реактивний безпілотник повністю виготовили на 3D принтері (відео)

Безпілотник для цього забезпечили стереоскопічної камерою з двома об'єктивами і двома мобільними чотирьохядерними процесорами для розрахунків траєкторії польоту в реальному часі. На його виготовлення витратили 1700 доларів.

Камери зможуть помічати об'єкти, що знаходяться від нього на відстані до 10 метрів. Частота кадрів камер становить 120 fps і дозволяє швидко та точно обробляти інформацію.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Ендрю розробив програмне забезпечення, яке дозволяє дрону бачити навколишнє середовище у найдрібніших деталях.