Поширення бездротової передачі даних вчинила невелику революцію в нашому повсякденному житті. Люди підключаються до Мережі всюди і залишаються на зв'язку майже завжди. Також це дозволило позбутися від маси зайвих проводів.

Про це повідомляє Еurekalert.

Інженери Вашингтонського університету повідомили про розробку технології PoWiFi. Вона дозволяє передавати енергію по повітрю.

"Нам вперше вдалося показати, що можна використовувати WiFi для живлення сенсорів та інших пристроїв", - розповів один з авторів розробки Вамсі Теллі.

Система, за його словами, може паралельно працювати, і як WiFi-роутер, і як джерело живлення. Це не буде впливати на якість бездротового сигналу.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Технологію планують представити в грудні цього року, на конференції CoNEXT в Німеччині.

Читайте також: 3D-принтер допоможе збільшити потужність комп'ютерних чіпів

Про зарядці смартфонів або ноутбуків поки не йдеться. PoWiFi призначається лише для пристроїв з малим споживанням енергії.

Звичайний WiFi-роутер модернізували так, що час від часу він розсилає по незайнятими передачею інформації каналами замість пакетів даних - енергію.

Прототип може без проблем живити невелику відеокамеру VGA на відстані більше п'яти метрів.

Автори шукають способи вдосконалити розробку, щоб вистачило хоча б на смартфон.

Раніше ми писали, в чому різниця iphone xr китай і iphone xr польський.