Стартап Petiole, розробкою якого займається команда українця Андрія Селезньова, потрапив до топ-20 найбільш яскравих ідей за версією американського бізнес-телеканалу CNBS.

Вони створили мобільний додаток, що фотографує лист дерева і моментально вираховує його площу, пише Сегодня.

За словами Селезньова, це дуже корисний додаток для рослинників і ботаніків, яким раніше доводилось робити всі розрахунки вручну.

Крім того, Petiole допомагає відслідковувати динаміку зростання рослини та її реакцію на різні фактори, такі як добрива або погодні умови.

Читайте також: На американський ринок виведуть 11 українських стартапів

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як розповідає автор стартапу, ідея прийшла до нього під час спостереження за сусідом, який вираховував площу листків вручну. "Були перерви в розробці - ми то заморожували, то розморожували проект. Далі поговорили з аграріями, і виявилося, що їм теж це сподобалося", - розповідає Селезньов.

Він зазначив, що потрапляння в рейтинг CNBS демонструє затребуваність цього винаходу в світі.

Нагадаємо, що вигідно зараз купити китайський samsung galaxy note 9 або samsung note 9 китай.