У квітні 2016 року Гарвардський університет запускає безкоштовний онлайн-курс CS50 "Основи програмування" українською мовою.

Реєстрацію розпочав громадський неприбутковий проект Prometheus. Для того, щоб стати слухачем 12-тижневого курсу, потрібен лише комп'ютер та доступ в мережу.

Він розрахований як на повних новачків, так і на тих слухачів, хто вже має певний початковий досвід у програмуванні.

До курсу CS50 увійдуть відеолекціїй викладачів Гарварду та інтерактивні завдання для закріплення отриманих знань. Буде форум, де студенти можуть поставити запитання викладачу та спілкуватися між собою.

Читайте також: Українці обрали найпрестижнішу професію

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Практичні завдання курсу базуються на реальних кейсах зі сфер біології, криптографії, фінансів, судово-медичної експертизи та розробки ігор", - сказано у повідомленні Prometheus.

Паралельно з онлайн-курсом працюватимуть відкриті безкоштовні групи офлайн-підготовки в університетах Києва, Львова, Харкова, Одеси, Дніпропетровська, Запоріжжя, Маріуполя, Миколаєва, Кривого Рогу та Вінниці.

Prometheus хоче залучити до навчання 50 тисяч слухачів.