Група вчених з Нанькайского університету, що в Китаї, спільно з компанією Great Wall створили незвичний автомобіль. Ним можна керувати з допомогою мозкових імпульсів.

Про це повідомляє TechInsider.

Водій під час руху може не торкатися керма. Лише з допомогою сили думки може змусити машину пересуватися вперед-назад, гальмувати і зупинятися. Також у такий спосіб можна буде блокувати і розблокувати двері.

Для цього на голову водія кріпиться спеціальний пристрій із 16-ма датчиками на гарнітурі. Вони зчитують його мозкові хвилі. Далі розпізнавальна система аналізує їх, переводить у необхідні інструкції з водіння і направляє автомобіль.

Один з розробників проекту Чжан Чжао розповів, що система побудована на розшифровці електроенцефалограми водія.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Читайте також: Новим болідом F1 можна керувати думками (відео)

Команда винахідників стверджує, що китайські дослідники вперше керували автомобілем таким способом і випробування пройшло успішно. Доцент обчислень і управління інженерного відділу університету Дуань Фен зазначив, що необхідно доопрацювати певні недоліки, перш ніж запускати серійне виробництво.

Під час керування таким автомобілем необхідно зберігати розумову концентрацію, щоб здійснювати складні маневри на дорозі.