Дослідники виявили "годинник", за допомогою якого можна точно визначити, коли померла людина.

Спосіб дає достовірний результат незалежно від пори року, повідомляє журнал Science. Він дуже знадобиться поліцейським-криміналістам.

Зокрема, щоб визначити, коли померла людина, досліджують бактерії і гриби, які розмножуються на трупі в природних умовах після смерті.

Відзначається, що після падіння на землю труп стає величезними покладами поживних речовин для дикої природи. З нього виділяються жири і білки, які залучають певні мікроорганізми - гриби, бактерії і нематоди - і добре ними сприймаються на тлі звичайних вуглеводнів.

Читайте також: Знайшли могилу Сулеймана Пишного

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Спільноту поглиначів плоті вчені з Університету Каліфорнії в Сан-Дієго на чолі з Робом Найтом назвали "некробіом", який закономірно змінюється. І оскільки порядок появи і відходу "некробіома" одноманітний, криміналісти зможуть визначити точний час смерті зі знятої з трупа пробі цих мікроорганізмів.