Вчені знайшли гробницю одного з найславетніших правителів Османської імперії - султана Сулеймана Пишного, чоловіка Роксолани.

Руїни виявили біля міста Сігетвар, яке знаходиться на півдні Угорщини, пише Washington Post. Сулейман загинув під час облоги цього міста в 1566 році.

Історик Печського університету Норберт Пап, який знайшов гробницю, вважає, що на її місці майже 450 років тому стояв намет султана, в якому він і помер.

На думку вчених, соратники поховали на цьому місці внутрішні органи Сулеймана, у тому числі його серце, а тіло відвезли в Константинополь.

Читайте також: Археологи розкопали доінкські поховання в столиці Перу

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Нагадаємо, Сулейман Пишний правив Османською імперією 46 років - довше, ніж який-небудь інший султан. Під його керівництвом турки завоювали майже весь Балканський півострів, Близький Схід та Північну Африку.

Смерть султана тримали в таємниці від військ 48 днів, щоб не підривати їх бойовий дух. У результаті туркам вдалося захопити Сігетвар, проте вони витратили на цю перемогу занадто багато сил і часу.

Вчені вважають, що поряд з гробницею Сулеймана під землею повинна знаходиться маленька мечеть і монастир дервішів.