Перший високопродуктивний алюмінієвий акумулятор створили фахівці Стенфордського університету. Він поєднує в собі довговічність і швидку зарядку.

Батарею можна виробляти більш екологічним і безпечним спосіб, ніж аналогічні лужні або літієві батареї. До того ж він дуже гнучкий. Творці запевняють, що вона відносно недорога в процесі виробництва. Оскільки в ній використовується алюміній, а не звичний літій.

Алюміній-іонний акумулятор складається з двох електродів - алюмінієвого анода, і графітового катода, а також рідкого іонного електроліту. Основою електроліту є солі алюмінію, тому акумулятор в цілому безпечніше літій-іонних батарей, які можуть бути причиною виникнення пожежі.

Акумулятор має високу ступінь безпеки. Навіть його пошкодження не призведе до пожежі, а сам він при цьому буде працювати деякий час.

Час зарядки створеної батареї - одна хвилина.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

На відміну від інших прототипів, які виходять з ладу після 100 циклів заряд-розряд, батарея зі Стенфорда може витримати більше 7500 циклів без будь-якої втрати потужності.

На жаль, в даний час акумуляторні алюмінієві батареї генерують напругу близько двох вольт, що складає близько половини напруги типового літієвого акумулятор. Але підбір катодного матеріалу, зрештою, може збільшити виробляєму напругу і підвищити щільність збереженої енергії.