Компанія MS у Ісландії займається випуском молочної продукції. Але на даний час вона вивчає можливість використання побічного продукту свого виробництва в якості сировини для подальшого виробництва етилового спирту. Основою для цього стане сироватка.

Про це повідомляє місцеве видання Visir.

Глава відділу досліджень і розвитку компанії MS розповів, що молокозавод наразі обирає між трьома основними способами використання отриманого етанолу. З нього в подальшому можна виготовляти паливо, технічний спирт або ж використовувати для виробництва алкогольних напоїв.

При цьому перший спосіб використання спирту фахівці компанії вважають найменш вигідним, а найбільш дохідним стане саме третій.

Читайте також: Китайці вміють перетворювати сміття в енергію

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Справа в тому, що алкогольні компанії Ісландії використовують етиловий спирт, які завозять з інших країн. Прикладом є місцева компанія Foss, яка займається виробництвом алкогольної продукції. Вона на даний час вивчає перспективи можливого використання "молочного" спирту у свої виробничій лінії.

Наразі компанія виготовляє алкогольні напої на острові з місцевої води і використовує місцеві ароматизатори, але спирт використовує імпортований. Якщо його вдасться замінити на "молочний" етанол, то її продукція стане на 100% ісландськимипродуктами.