Туристичний сервіс під назвою KAYAK, за підтримки компанії XCOR Space Expeditions пропонує клієнтам унікальну послугу зі здійснення польоту у космос за $100 тисяч.

Про це повідомляє The Telegraph.

Здійснити годинний політ у суборбітальному космічному просторі туристи матимуть змогу вже у наступному році.

Як зазначають перевізники, космодром у пустелі Мохаве в Каліфорнії та нідерландський острів Кюрасао в Карибському морі стануть відправними точками для польотів.

Політ у термосферу займатиме перші три хвилини подорожі. Після цього, на висоті 80 км пасажири зможуть помилуватися рідною планетою крізь вікно своєї кабінки. Після прибуття на Землю всіх космічних туристів нагороджують офіційними крилами астронавта.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Існують й інші компанії, наприклад Blue Origin і Virgin Galactic, котрі ще працюють над суборбітальним транспортом для космічного туризму. Однак, поки вони не анонсують польоти у космос.

Нагадаємо, нещодавно в NASA заявили, що більше не планують брати участь у програмі Міжнародної космічної станції. Космічне агентство пояснює це тим, що фінансувати обидва проекти занадто дорого.