Космічне відомство США не перший рік виношує ідею створення Solar Probe Plus - унікального космічного апарату. Тепер, як повідомляється, проект отримав зелене світло.

Після критичної оцінки проекту почалася збірка, тестування та інтеграція окремих компонентів. Вартість місії оцінюють у суму 750 млн. доларів. Сонячний зонд стане одним з найдорожчих космічних проектів за останні роки.

За задумом експертів, апарат зможе наблизитися до світила на відстань в 9-10 сонячних радіусів. Раніше, жодній станції не вдавалося наблизитися до Сонця настільки близько. Температура поруч з Solar Probe Plus може досягти позначки 1640 кельвінів. Для захисту електроніки у зонда буде спеціальний щит товщиною 11,5 см. Його виготовлять з композитних матеріалів на основі вуглецю.

За допомогою Сонячного зонда учені хочуть, зокрема, відповісти на питання, що зачіпають структуру і динаміку магнітних полів в джерелах сонячного вітру. Ще одне питання стосується енергії, яку випускає сонячна корона.

Маса Solar Probe Plus складе 555 кг. Запущений він буде за допомогою ракети-носія "Атлас-5". NASA планує здійснити запускв 2018 році.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще