Приватній американській компанії SpaceX вперше вдалося здійснити успішну посадку першої ступені ракетоносія.

Falcon 9 стартував з мису Канаверал, що розташований в штаті Флорида. На борту ракети було 11 супутників нового покоління, які мали бути доставлені в космос. Вона вивела другу частину носія на задану висоту і після цього повернулась на стартовий майданчик. Це стало першим успішним вертикальним приземленням на базі військово-повітряних сил США.

Компанія SpaceX вже двічі намагалася посадити ракетоносій на плавучу платформу в Атлантичному океані. Але спроби завершилися провалом: Falcon 9 під час приземлення вдарився об платформу, отримав значні пошкодження. Його вже не можна було використовувати вдруге, як це задумувалось.

Тепер після успішної посадки глава SpaceX Ілон Маск планує перейти до багаторазового використання ракетоносіїв.

Читайте також: Винищувачі США обладнають лазерами

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Американські розробники запевняють, що це суттєво зменшить вартість запусків. NASA також вже привітали компанію з першою успішною посадкою SpaceX.

Нагадаємо, американській компанії Blue Origin у листопаді цього року також вдалося успішно посадити ракету. Але ракета не виводила вантажі на навколоземну орбіту.

Апарат здійснив вертикальне приземлення після польоту на висоту більше 100 кілометрів.