Не так давно британський підрозділ Lexus показав макет седана з картону. Цього разу він знову вирішив здивувати своєю креативністю. Він зробив кросовер NX з повністю крижаними колесами.

На проектування крижаних коліс знадобилося три місяці. Вони здатні витримувати масу 2,2-тонного позашляховика.

У компанії стверджують, що кросовер став першим у світі робочим автомобілем, в якому замість алюмінію і гуми використовується заморожена вода.

Для створення унікальних коліс використовували найсучасніші технології в області комп'ютерного моделювання та високоточні лазери. Воду для проекту спеціально пом'якшили і очистили від домішок. Акрилові вставки використовували для того, щоб переконатися, що лід зможе витримати вагу машини.

Читайте також: Нові розумні колеса не мінятимуть на зиму (фото)

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Четверо профі-скульпторів з Hamilton Ice Sculptors провели фінальні роботи. Кожному з них знадобилося 36 годин на вирізку коліс і установку в них світлодіодів. Все виконувалось вручну.

Перед першою реальною поїздкою по одній з вулиць Лондона, позашляховик з крижаними колесами протягом п'яти діб тримали в спеціальній морозильній камері. Температура там складала мінус 30 градусів Цельсія.