Національне американське відомство NASA оголосило конкурс на кращий та найбюджетніший варіант колонізації Марса.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Що треба взяти із собою людині, щоб подолати 140 мільйонів миль до Марса та з мінімальними втратами колонізувати червону планету?" – за оптимальну відповідь на це питання космічне агентство заплатить мінімум 5 тисяч доларів.

Читайте також: "Перед польотом на Марс видалю апендикс і вставлю зуби" - житомирський астронавт

Взяти участь у такому змаганні може кожен бажаючий. Учасник конкурсу має повідомити детальну схему відправлення людської експедиції на чужу планету та вказати, що саме і в якій кількості необхідно взяти із собою екіпажу: воду, їжу, кисень, медпрепарати, інструменти тощо.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Загальний призовий фонд проекту - 15 тисяч доларів.

Нагадаємо, міжнародний проект Mars One вже розпочав підготовку до колонізації Червоної планети людьми. Для польоту на Марс відібрали 100 осіб із різних країн світу. Серед них є і українець із Житомира Сергій Якимов.

Довідка. Mars One - приватний проект дослідника Баса Лансдорпа з Голландії. Він хоче заснувати на Марсі постійну колонію. Компанія планує влаштувати реаліті-шоу: політ будуть транслювати в режимі реального часу.

За планом, у 2018 мають відправити комунікаційний супутник до планети. Далі планують висадити перших 4 постійних поселенців 2025 року. Що два роки до колонії прибуватиме ще по 4 астронавти-переселенці. Проект офіційно підтримує лауреат Нобелівської премії з фізики Герард 'т Гофт.