У цьому році на Львівській залізниці встановлять 27 сонячних колекторів. Завдяки ним залізничників забезпечать теплою водою. Також зекономлять природний газ, вугілля та електроенергію.

Про це повідомляє Урядовий кур'єр.

За словами начальника відділу з контролю за використанням енергоресурсів Зеновія Чущака, сонячні нагрівачі найближчим часом стануть використовувати на станції Трускавець.

Згідно з укладеним з неназванною сторонньою фірмою договором, геліосистеми забезпечуватимуть теплою водою кілька десятків кімнат відпочинку та господарські приміщення, які знаходяться на вокзалі.

Читайте також: Укрзалізниця звільняє співробітників за "зайців"

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

У другому кварталі 2015 року запрацює п'ять сонячних колекторів у локомотивному депо Львів-Захід, ще чотири — у локомотивному депо Здолбунів та Ковель.

Ще один сонячний колектор у неопалювальний період введуть в експлуатацію у пасажирському вагонному депо Чернівці.

У третьому кварталі встановлять 10 сонячних колекторів у моторвагонному депо Здолбунів, які грітимуть воду для санпобутблоку, а в четвертому кварталі — по одному колектору в Стрийській, Івано-Франківській і Ужгородській дистанціях колії та у БУ-5.

Львівська залізниця також зменшить використання вугілля для підігрівання води у пральні та на пункті переставляння вагонів пасажирського вагонного депо Ковель, використовуючи відходи деревини.

Впровадження нетрадиційних і відновлювальних джерел енергії дозволить залізниці у 2015 році зекономити майже 900 тисяч гривень.