Укрзалізниця активізувала "вилов" співробітників, які возять "зайців". Проблема стала особливо актуальною під час свят.

Південно-Західна залізниця звільнила членів поїзної бригади, які 9 квітня 2015 року допустили проїзд 19 безквиткових пасажирів у регіональному поїзді №814 сполученням Фастів-Зернове, - повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

Пасажири, які намагалися проїхати без квитків, сплатили штраф. З поїзда їх швидко висадили.

"На свята та вихідні квитки на потяг розбирають у перші години, після початку продажу. Тому часто доводиться проситися до провідників зайцем. Я їжджу з Києва до Вінниці, це 3-3,5 години дороги", - розповіла "Знай" вінничанка Катя, що давно працює у Києві.

Читайте також: На Київському залізничному вокзалі знайшли сумку з боєприпасами

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Вона розповіла, що зазвичай провідники беруть подвійний тариф. Якщо їде у плацкарті, то сплачує 100 гривень.

"Інколи трапляються нормальні провідники. Просять документи і оформлюють "заячий" квиток. Тоді він обходиться стільки ж, як і в касі", - додала дівчина.

"Заєць" таким чином стає повноправним пасажиром із своїм місцем. Таку людину зазвичай садять на бокове місце біля провідника, де часто лежать мішки із білизною. Якщо все зроблено за правилами, то контролери не оштрафують провідника і не висадять на першій же зупинці людину, яка придбала квиток не в касі.

Каті доводилося їздити і у вагоні-ресторані, за який вона також заплатила подвійну ціну, порівняно зі стандартним місцем.

Зазвичай, провідники не проти брати "зайців". Вони відмовляють лише тоді, коли у вагоні їдуть міліціонери, прокурори чи судді. Такі чиновники та правоохоронці мають свої привілеї - можуть не брати квитків і їздять безкоштовно на "резервних" місцях.

Безквитковий проїзд у поїздах приміського, місцевого або дальнього сполучення тягне за собою штраф у десятикратному розмірі від вартості проїзду.