Канадські вчені винайшли імплант для очей. Він не лише виправляє проблеми із зором, а й дозволяє бачити в три рази краще за звичайну людину.

Те, що здорова людина розгледить з відстані 3 метри, з імплантом можна побачити з 9 метрів.

Операція з його вживлення займає 8 хвилин. Процедура така ж, як і при катаракті. Суперзір з'являється практично одразу після закінчення операції.

Дослідники витратили вісім років і 3 млн. доларів на розробку імпланту. Тепер черга за лабораторними тестами - спочатку на тваринах, а потім на незрячих людях.

Орієнтовно через два роки він має надійти в продаж. Вартість роботи хірургів із вживлення імплантата становитиме приблизно 3200 доларів на кожне око.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Читайте також: Плавучі ферми врятують людство від голоду

Винахід вже був представлений на кількох конференціях, де ним дуже зацікавились.

Головний автор розробки доктор Вебб був змушений носити окуляри з другого класу школи і все життя мріяв їх позбутися.

Тепер його мрія починає поступово здійснюватися. Крім своєї фірми, він також заснував благодійний фонд, який сприяє розвитку хірургії в країнах, що розвиваються.