Літак Solar Impulse 2, пілотований швейцарцем Андре Боршбергом, почав свій найдовший переліт - через Тихий океан.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"Переліт із китайського Нанкіна до Гавайських островів - найдовший етап кругосвітньої подорожі, розпочатого в березні цього року з Абу-Дабі", - ідеться в повідомленні.

На перетин Тихого океану тихохідному літаку потрібно приблизно п'ять з половиною діб. При цьому в кабіні пілотів може перебувати лише одна людина.

Читайте також: Літак на сонячних батареях полетів навколо світу

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Велику частину цього часу Андре Боршберг проведе без сну, спатиме він лише уривками по 20 хвилин.

"Я ще не знаю, як буду себе почувати і як буду підтримувати сили протягом цих п'яти або шести днів у повітрі", - сказав він.

Хід польоту щохвилини контролюється диспетчерською в Монако. Метеорологи та організатори перельоту постійно оновлюють інформацію, вибираючи для "Солар Імпульс" оптимальний маршрут.

Транстихоокеанський переліт планувався на кінець квітня, але був затриманий через несприятливі погодні умови.

Літаку, на борту якого немає ні краплі палива, для успішного польоту на далеку дистанцію у 8 тисяч кілометрів потрібн сприятливий вітер та безхмарне небо, щоб розташовані на крилах фотоелементи отримували максимум сонячної енергії.

До настання сутінків літій-іонні батареї літака повинні бути повністю заряджені, інакше енергії не вистачить до світанку.