Редакція серйозного наукового журналу Science, який вважається одним з найпрестижніших для публікації результатів досліджень з усіх галузей науки, дев'ятий рік поспіль проводить абсолютно несерйозний конкурс - "Станцюй свою дисертацію" (Dance Your PhD).

Незважаючи на те, що Dance Your PhD аж ніяк не вписується в поняття "серйозна наука" і стоїть осібно від всіляких наукових премій, веселий науково-танцювальний конкурс стає популярнішим з кожним роком.

Він трохи нагадує знамениті Ігнобелівської премії. Але, на відміну від Ігнобеля, де на увагу журі можуть розраховувати лише дивні, безглузді або смішні наукові роботи, в Dance Your PhD фігурують цілком серйозні і складні дослідження. Несерйозна лише подача.

Подивіться, як Ума Нагендра (Uma Nagendra) і її товариші по навчанню з Інституту Джорджії у складній танцювальній постановці розкрили динаміку взаємин грунту і рослин в процесі відновлення екосистем, пошкоджених буревієм. Ця "станцьована дисертація" отримала головну премію Dance Your PhD 2014 року.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

А от як Мерітт Мур з Оксфордського університету, який отримав нагороду в 2015 році, жагучим танцем розкрив тему своєї дисертації про заплутані фотони: