Одномісний літальний апарат трикоптер Flike вперше піднявся у повітря з пасажиром. Загальна вага конструкції з пілотом становить 230 кг.

Про це повідомляє Корреспондент.

Винахід належить групі угорських конструкторів і повинен стати одним із найбільш зручних і легких літальних апаратів на гвинтовій тязі.

Читайте також: Закарпатські екстремали покатались на вейках у калюжі (відео)

За неї у машині відповідають три здвоєних гвинта, що приводяться у дію електромотором. Ємність акумулятора трикоптера розрахована на приблизно 40 хвилин польоту.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Прототип Flike на даний момент ще допрацьовують, а його розробники шукають додаткове фінансування.

Комерційний апарат, відповідно до задуму конструкторів, має виглядати наступним чином:

Нагадаємо, наприкінці травня канадець Каталін Олександр Дуру потрапив до Книги рекордів Гіннеса, пролетівши на ховерборді майже 300 метрів над озером у Квебеку.

Свій пристрій хлопець побудував власноруч. Він розповів, що його надихнув фільи "Назад у майбутнє-2", дія якого відбувалась у 2015 році. Девайс досі вважається річчю із розряду фантастики.

Як і сноуборд, дошка Дуру управляється за допомогою балансування, а гвинти, встановлені під дошкою, піднімають її над поверхнею.