Компанія Google запустила проект онлайн-читань "Майстер і Маргарита. Я там був", приурочений до 125-річчя від дня народження Михайла Булгакова.

Про це повідомляється на сторінці заходу в соціальній мережі Google+.

Персонажі книги "Майстер і Маргарита": Коров'єв, кіт Бегемот, демони з почту Воланда, стали чат-ботами. На сайті проекту можна поговорити з ними, і таким чином узяти участь у відборі читців для онлайн-читань у YouTube, які заплановані на 11 і 12 листопада.

Google популяризує російську літературу, це вже не перший подібний проект компанії - раніше працювали з творами Льва Толстого і Антона Чехова.

"Знай" повідомляв про те, що веб-перекладач Google Translate почав перекладати українське словосполучення "Російська Федерація" російською як "Мордор".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Підготувала: Катерина Шора