У Київській області, поблизу селища Димер, почнеться виробництво біогазу з харчових і органічних відходів. Сортування сміття покращить екологічну ситуацію в Київській області, а біопаливо стане альтернативним джерелом енергії.

Про це повідомляє "Обозреватель".

На території полігону площею 8 га планується встановити сортувальну лінію з кількома транспортерами - для скла, пластику, металу та паперу. Відібрані харчові відходи підуть на поховання - з них і будуть видобувати біопаливо. Ці відходи всиплять у котлован, висланий зсередини плівкою. Через кожні 2 м у котловані прокладуть труби для збору газу, який утворюється в процесі бродіння харчових відходів. Після заповнення котловану його закриють і встановлять турбіну для виробництва газу.

Компанія "Екобіопол", яка орендує полігон твердих побутових відходів з 2012 року, є ініціатором цього проекту.

Читайте також: У Житомирі пустили перший "електробус"

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

На полігон завозиться як побутове сміття з селища Димер, так і промислові і будівельні відходи київських підприємств. Поки що "Екобіопол" тільки готується до біогазового виробництва. Незабаром на звалищі запрацюють електронні ваги, які дозволять точно визначати вагу ввезених відходів.

Як зазначають ініціатори видобутку біопалива, на звалищі контролюють дотримання санітарних норм, для чого регулярно проводять аналіз ґрунтових вод із трьох пробурених свердловин.