Співробітники NASA опублікували відео потужного спалаху на Сонці, що стався 18 червня. Після нього пішов викид речовини з сонячної корони. Журналісти назвали цей процес "плювком Сатани".

Зображення спалаху отримали в крайній ультрафіолетовій області спектра. Це дало змогу показати речовину в нижніх шарах атмосфери Сонця. "Плювок Сатани" відбувався протягом чотирьох годин.

Читайте також: Сьогодні вночі можна побачити "поцілунок" планет (відео)

Варто зазначити, що корональними викидами маси називають гігантські обсяги речовини, що вилітають в міжпланетний простір з атмосфери Сонця. Саме вони, долітаючи до Землі, стають причиною магнітних бурь.

Вчені стверджують, що корональні викиди маси часто пов'язані з сонячними спалахами, але механізм цього зв'язку поки не встановлено.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще