Компанія MasterCard анонсувала запуск тестування нової програми: підтверджувати купівлю онлайн буде сканування особи.

Про це повідомляє Portaltele.

На останньому етапі інтернет-покупцеві необхідно буде зробити своє фото за допомогою смартфона.

У MasterCard вважають, що це - набагато легше, ніж запам'ятовувати паролі.

Читайте також: Google запатентував клавіатуру із проектуванням на тіло

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За допомогою нового інструменту платіжна система планує скоротити рівень шахрайства.

"Думаю, новому поколінню, яке живе знімками селфі, сподобається. Вони напевно підхоплять цю технологію", - повідомив Аджай Бхала, директор MasterCard по інноваційним рішенням у сфері безпеки.

На даний момент, компанія використовує технологію безпеки онлайн-платежів під назвою SecureCode, яка передбачає введення пароля для підтвердження оплати в інтернеті.

За даними компанії, ця технологія використовувалася в 3 млрд транзакцій за минулий рік, вона запобігає випадкам використання шахраями карти в інтернеті.

Однак паролі забуваються, їх можуть вкрасти або перехопити.

Саме тому багато фінансових компаній пішли за прикладом Apple, що використовує технологію зчитування відбитків пальців в iPhone, і почали впроваджувати біометричні технології для зручності користувачів і підвищення рівня безпеки.

А MasterCard заявив про запуск пілотної програми, що використовує зчитування відбитків пальців, а також сканування обличчя.

Спочатку проект охопить 500 користувачів, а в разі успішного тестування - його запустять для публічного використання.