Армія США розробляє екзоскелет, який прикріплюється на руці солдата. Роботизований пристрій допоможе підвищити точність стрільби зі зброї в умовах бою. Військові сподіваються з його допомогою прискорити навчання новобранців.

Про це повідомляє IBTimes.

Механічна рука MAXFAS розробляється в науково-дослідній лабораторії армії США. Екзоскелет повинен допомогти позбутися від тремтіння руки під час стрілянини з пістолета. Це дуже важливо для підвищення точності.

"Солдати повинні вміти швидко цілитися і влучно стріляти в безладному бою. Навчання із застосуванням MAXFAS дозволяє оволодіти навичками ефективної стрільби швидше, ніж того вимагають звичайні тренування", - заявив Ден Бахла з армійської лабораторії.

Читайте також: Поліції Абу-Дабі подарували авто-робокопа

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На створення MAXFAS авторів надихнуло роботизований пристрій для відновлення рухів рук у людей, постраждалих від інсульту.

При мимовільному тремтінні в руках активуються двигуни, які коригують положення руки солдата. Випробування показали, що користувачі MAXFAS впевненіше володіють зброєю, навіть коли перестають ним користуватися.