Американський ІТ-гігант розпочав повномасштабне тестування автомобіля без водія. По вулицях міста Остін (штат Техас) проїхав перший у світі автомобіль з автопілотом Lexus RX450h.

Раніше компанія Google тестувала свою розробку лише біля своєї штаб-квартири у Маунтін-в'ю. І тільки зараз інженери вирішили протестувати авто у місті з населенням близько 800 тисяч осіб.

За словами творців автомобіля, головна мета - протестувати поведінку автопілоту на справжніх дорогах, його взаємодію із іншими учасниками руху та реагування на зовнішні умови.

Випробування безпілотника від Google не були бездоганними. Раніше автомобілі часто потрапляли в аварії або не справлялися з керуванням в простих ситуаціях. Під час закритих тестувань машини з автопілотом потрапили в 11 аварій за шість років. При цьому за весь час тестування пробіг автомобілів з автопілотом склав 1,7 мільйона миль.

Читайте також: США розробляють екзоскелет, який підвищить точність стрільби

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

На ринку такі автомобілі можуть з'явитися не раніше ніж через 5 років. Це трапиться при умовах того, що Google знайдуть партнерів для створення безпілотних авто.

Зазначимо, що місто Остін є своєрідною лабораторією для Google. Зараз компанія тестує в столиці Техасу мережу гігабітного інтернету Fiber.

Нагадаємо, що тюнінг вихлопної системи і ремонт вихлопної системи потрібно робити вчасно.