Соціальна мережа Facebook анонсувала будівництво екологічного центру для зберігання і обробки інформації, який працюватиме на енергії вітру.

Загальна площа нового дата-центру в місті Форт-Уорт штату Техас в США займе 450 тисяч квадратних метрів, передає інформаційне агентство ТАСС. Бюджет проекту налічує $ 500 мільйонів.

Читайте також: Facebook дозволив користувачам модерувати свою стрічку новин

За даними джерела агентства, новий комплекс на альтернативному джерелі енергії стане одним з найсучасніших у світі і розширить можливості передачі інформації для користувачів Facebook, кількість яких складає близько 1,4 мільярда людей.

Для соцмережі це вже п'ятий центр збереження даних. Батьківщиною трьох з них також є США, а четвертий розташований у Швеції.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще