Астрономи знайшли поблизу Чумацького Шляху "галактичний міст", який з'єднує два найбільших супутники нашої галактики — Велику і Малу Магелланові Хмари, повідомляє EurekAlert!

Цей "космічний міст" має довжину близько 43 тисяч світлових років, він з'єднує пару карликових галактик і складається, як вважають вчені, з зірок.

Читайте також: Чумацький шлях визнали придатним для життя

До своїх висновків астрономи прийшли, провівши аналіз даних з європейського космічного телескопа Gaia. Також за допомогою комп'ютерного моделювання фахівці відстежували форму Магелланових Хмар і динаміку їх наближення до Чумацькому Шляху.

Мала Магелланова Хмара знаходиться на відстані 200 тисяч світлових років від Землі, а Велика — 160 тисяч. Зоряні скупчення важчі Сонця в сім і 10 мільярдів разів відповідно.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, астрономи попередили про вибух Чумацького шляху.