Дослідники творчості американського поета і публіциста Волта Вітмена виявили та опублікували його роман "Життя і пригоди Джека Енгла", який раніше вважався ненаписаним.

Роман опублікований в альманасі Walt Whitman Quarterly Review і доступний для вільного скачування, повідомляє The Guardian.

Свою сенсаційну знахідку фахівці описали, як "веселу, відчайдушну, креативну, химерну маленьку книгу". Раніше вважалось, що поет задумав роман, однак так і не втілив його на папері.

Прозовий твір одного з найвідоміших американських поетів виявив Захарі Терпін з Університету Х'юстона. А знайшов він його в архівах газети Victorian New York Sunday, яка виходила в 1852 році. Видання опублікувало роман Вітмена в кількох номерах газети, не вказуючи автора. Однак, його зміст цілком відповідає конспекту, який зберігся в щоденниках поета.

Вчений припустив, що цей роман Вітмен написав в той же час, коли почав працювати над своєю першою і найбільш відомою сучасному читачеві збіркою "Листя трави", яку вперше опублікували три роки по тому.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Редактор альманаху Ед Фолс, представляючи зроблену в Бібліотеці конгресу знахідку, припустив, що відкриття змінить всі нині існуючі уявлення про початок літературної кар'єри Вітмена.