Американські військові показали своє новітню зброю - підводний безпілотник. Його будуть запускати з субмарини.

Після проведення успішних випробувань на кораблі "Північна Дакота" технологію планується використовувати в бойових підводних човнах. Для Військово-морських сил США це був перший запуск з атомної субмарини і повернення на неї безпілотного підводного апарату.

Після майже двомісячних випробувань технології в Середземному морі підводний човен "Північна Дакота" повернулася на місце свого базування в місті Гротон штату Коннектикут.

Підводний безпілотник запустили з відсіку у верхній частині субмарини класу "Вірджинія". Її використовують для висадки водолазів-розвідників і спецназу.

Ця операція відображає зацікавленість США в запровадженні безпілотних підводних апаратів у військово-морський флот.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Читайте також: У США створили "місто" для безпілотних авто (відео)

ВМС США застосовують безпілотники, що імітують ворожі субаріни, в рамках військових навчань з 1970 року. Підводні дрони також використовуються для виявлення мін та складання карт морського і океанічного дна.

Також військові вивчають можливість використання підводних безпілотників як розвідників і ударної зброї.