Десятки дослідників із різних країн світу роками намагалися розгадати: чи можлива все-таки колонізація Марсу. Як виявилося, Червона планета придатна для життя людей, але щоб адаптуватися там, потрібно дуже багато часу.

Про це повідомляє The LADbible.

Експерти пояснюють це особливим складом атмосфери, більша частина якої: це карбон діоксид (щонайменше 95%). Його хімічні властивості доволі негативно впливають на живі організми. Сполука поширена переважно у природних газах, може викликати запаморочення, ураження дихальних шляхів, психічні розлади та головний біль.

Щоб уникнути шкідливих наслідків першим колонізаторам доведеться буквально засадити планету деревами.

Інша загроза полягає у надто слабкому рівні гравітації – на Марсі людські кістки стають дуже грубими та важать значно більше, ніж на Землі.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Готуватися слід і до зміни забарвлення шкіри – вона стане помаранчевою буквально у перші місяці за рахунок виділення надмірних доз каротиноїдів.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що дослідники довели можливість вирощування картоплі на Марсі. Вони створили спеціальні умови в лабораторії, які дуже нагадували Червону планету.