Епілептики схильні до релігійності. Ці два фактори пов'язані нейрофізично.

Відповідні висновки зробив вчений гоління Джонстон, передає Naked-Science.

"Наша робота дає нові підстави вважати, що схильність людини до релігійності може мати нейрофізіологічні підстави", - заявив дослідник.

Вчені опитали епілептиків про їх спосіб життя і поведінки, пов'язані із захворюванням і релігією. 32% опитаних вважають себе християнами-протестантами, 10% - католиками, 5% - буддистами і стільки ж - байдужі. 38% респондентів відносять себе до іншої релігії, 10% є атеїстами.

Серед хворих в релігійні цінності вірять більше людей, ніж серед здорового населення. Автори дослідження вважають, що отримані дані посилюють ймовірний зв'язок нейрофізіології епілепсії і релігійності.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", вчені з'ясували, що марихуана допомагає полегшити важкі захворювання, такі як епілепсія і хвороба Альцгеймера.