Фахівці-нейробіологи з Фрайбурзького університету з'ясували причини загадкової посмішки моделі, яка зображена на найвідомішій картині "Мона Ліза", авторство якої належить Леонардо да Вінчі

Про це повідомляє Artnet. Вчені, після проведення низки досліджень, дійшли висновку, що жінка на полотні майстра виглядає щасливою. Це єдина її емоція і в цьому й криється таємниця усмішки "Мони Лізи".

Дослідники порівняли вісім чорно-білих репродукцій картини. На кожній з них були певні невеликі зміни у виразі її обличчя. Емоції у неї здавались або більш сумними або ж навпаки, веселим. Майже 97% учасників фокус-групи впізнали вираз обличчя Мони Лізи і охарактеризували її як щасливу.

Один з авторів дослідження Юрген Корнмайер наголосив, що результати їх здивували. Жодної двозначності, за його словами, в плані зіставлення щастя і нещастя в рисах обличчя моделі бути вже не може.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, британський мистецтвознавець виявив секрет таємничої усмішки Мони Лізи.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще