Вчені розробили унікальну технологію, яка дозволить виростити нові зуби.

Про це розповіли спеціалісти з Колумбійського університету.

Для відновлення зубів учені придумали спеціальний каркас із природних матеріалів, на якому вирощуватимуть новий зуб. У цей каркас потім вживлюють стовбурові клітини та стимулятори росту.

Експерименти показали, що зуби, вирощені таким способом, чудово приживаються та практично не відрізняються від своїх попередніх.

Перші дослідження вчені провели на тваринах. Однак, фахівці упевнені, що в людському організмі також можна виростити таким способом зуби. Проте нова технологія може назавжди позбавити від болісних візитів до стоматологів.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", вчені порадили заморожувати молочні зуби, які випали, адже стовбурові клітини, яких багато саме у таких дитячих зубах, в майбутньому можуть бути використані для відновлення зубних тканин.