Одним із засновників компанія DEFCOM із Монако став український програміст Дмитро Чорний. Вони працюють над тим, щоб зробити спілкування користувачів абсолютно безпечним та вільним.

Про це пише Обозреватель.

"Тренд з'явився в сфері інтернет-спілкування після серії гучних викриттів в 2013 році, зроблених екс-співробітником АНБ і ЦРУ США Едвардом Сноуденом, який заявив, що американські спецслужби ведуть тотальне стеження за звичайними громадянами", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На Львівщині створили сучасне підприємство з виробництва борошна

Компанію DEFCOM створила команда однодумців в Монако в 2014 році. Мета компанії - виробництво IT-продуктів з високим рівнем захисту даних користувача, які зроблять інтернет-спілкування безпечним.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Наразі компанія налічує понад сто працівників, серед яких розробники, дизайнери, маркетологи, перекладачі і фахівці із захисту даних. Левова частка провідних фахівців - українці.

"Нашими руками зараз створюється один з найграндіозніших проектів у світі у сфері захисту інформації інтернет-користувачів. І я, безумовно, неймовірно цим пишаюся. Але ще більшу гордість у мене викликає те, що в основному наша команда складається з українських програмістів. Це ще раз підтверджує той факт, що в Україні достатньо фахівців для проектів світового рівня ", - розповів Дмитро Чорний.

За його словами, наразі компанія виводить на завершальну фазу розробку двох унікальних надзахищених продуктів - поштового сервісу DefMail і месенджера DefTalk.

Переписка користувачів DefTalk зберігається виключно на їх власних телефонах, а сервери служать тільки для забезпечення комунікації між ними.

Саме для безпеки комунікації прийняли рішення розмістити сервери DefMail і DefTalk, як і саму компанію, в Князівстві Монако, яке відоме високим рівнем захисту особистої інформації.