Том Хілл - талановитий 24-річний скульптор-самоучка, ось уже кілька років створює з використаних кінських підков скульптури тварин. Про нього повідомляє "Громадське".

Серед скульптур Тома Хілла - зображення самих різних представників тваринного світу. Тут можна зустріти дикобразів, білок, качок, чапель, лебедів, свиней, зайців, борсуків, собак, левів, гепардів, оленів, верблюдів, слонів - всіх у натуральну величину.

В якості засобів для створення своїх скульптур Том використовує звичайні інструменти коваля. Серед них: горн, ковадло і молот. Також британець використовує різні зварювальні техніки для нагрівання підков, додання їм потрібної форми і з'єднання в єдине ціле.

Найбільша робота Тома Хілла - арка, що має 9 метрів в ширину, у вигляді двох слонів. Скульптор зробив її на замовлення для леді Солсбері в 2006 році, а зараз арка знаходиться в саду маєтку Хетфілд-хаус. Кожна тварина важить близько третини тонни і складається з більш ніж тисячі підков.

Читайте також: Художник створив "живі" скульптури з дерева (фото, відео)

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ідея створювати скульптури з кінських підков виникла у Тома несподівано. Спочатку він просто хотів зробити модель коня в подарунок батькам, але потім так захопився, що до цього моменту в його портфоліо вже близько тридцяти робіт. Більшість з них продані на території Англії, а також в Італії та Ірландії. Цікаво, що покупці купують роботи Тома Хілла не тільки з метою прикрасити свій сад, вони в глибині душі сподіваються приманити, таким чином, і удачу.