Бразильська версія журналу Vogue з нагоди прийдешніх Паралімпійських ігор запустила кампанію за участю двох місцевих паралімпійських спортсменів - Ренато Лейті (Renato Leite) і Бруно Олександрі (Bruna Alexandre).

Однак замість них на знімках з'явилися професійні моделі - Клео Пірес (Cleo Pires) і Пауло Вильена (Paulo Vilhena). Щоб моделі виглядали як паралімпійці, їм за допомогою фотошопу "зробили" ампутовану руку і ногу.

На цей факт звернув увагу The Telegraph. Видання зазначило, що Пірес і Вильена є послами Бразильського паралімпійського комітету, а самі спортсмени, яких вони замінили на знімках, присутні на фотосесії і не висловили жодного негативу стосовно неї.

Але така ідея бразильського Vogue зазнала критики як від користувачів мережі, так і від учасників паралімпійського руху.

"Важко зрозуміти, навіщо бразильський Vogue використовував звичайних моделей для паралімпійської фотосесії. Такі люди і без того рідко стають центром уваги в великих медіа", - сказав Річард Лейн, співробітник британського фонду для інвалідів

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

З різкою критикою кампанії виступив бразильський співак Естебан Таварес (Esteban Tavares), який назвав таку кампанію образою для спортсменів.

В самому ж Vogue виправдовуються, пояснюючи перетворення звичайних моделей в паралімпійців тим, що рекламна кампанія носить назву "Всі ми", маючи на увазі, що всі люди рівні за своїми можливостями і, відповідно, є паралімпійцями. Саме таку ідею, нібито, хотіло донести видавництво у своїй фотосесії.

Однак, багатьом ці заяви здалися непереконливими, оскільки Пірес і Вильена куди більше підходять під стандарти сучасного глянцю, ніж справжні спортсмени.

У 2014 році схожу ідею реалізували в Росії до паралімпійських ігор в Сочі. Тоді в спеціальному рекламному ролику спортсменку без ноги зіграла модель Наталя Водянова.