У віці 77 років пішов з життя культовий американський письменник Роберт Уоллер.

Після тривалої боротьби з раком, письменник помер в своєму будинку в місті Фредериксберг, що в американському штаті Техас, повідомляє Associated Press.

Роберт Джеймс Уоллер відомий також і як фотограф та музикант. Однак найбільшої слави йому приніс роман "Мости округу Медісон", який в 1993 році став бестселером. Уоллер написав роман всього за 11 днів, і його твір ще три роки займав перші позиції в списку бестселерів газети The New York Times.

Книгу переклали на 40 мов світу, вона розійшлась мільйонними тиражами - всього було продано більше 12 мільйонів копій.

У 1995 році режисер Клінт Іствуд екранізував роман. У своєму фільмі Іствуд зіграв головну роль, а його партнеркою була Меріл Стріп. Картина отримала номінацію на премію "Оскар" в категорії "краща актриса" і дві номінації на "Золотий глобус".

Окрім того, Уоллер написав такі відомі романи, як Slow Waltz in Cedar Bend, "Бійня в Пуерто Валларта" і збірник Just Beyond the Firelight.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, помер американський письменник Вільям Пітер Блетті, відомий своїм романом "Той, хто виганяє диявола".