Вживаючи продукти ми хочемо отримати від них всі корисні мікроелементи, які необхідні для нашої життєдіяльності. Справжнє джерело вітамінів і мікроелементів є оливки і маслини. Не дарма цей продукт називають середземноморським золотом.

Нестача вітамінів призводить до неприємних наслідків, які можуть послабити загальні захисні функції організму. Виходячи з цього чинника, ми часто починаємо хворіти, з'являються проблеми зі шкірою, порушується робота серцево-судинної системи, нервової системи, з'являються проблеми з підшлунковою залозою і печінки.

Щоб уникнути подібних проблем, забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами можна завдяки оливкам.
Оливки містять вітаміни А, В, а оливкова олія Е, D, К, які борються з вільними радикалами, сприяють омолодженню шкіри і всього організму, зміцнюють кісткову тканину, м'язи і стінки кишечника.
Оливкова олія на 55-83% складається з жирних кислот, споживання яких знижує рівень холестерину в крові, допомагає запобігти утворенню холестеринових бляшок і знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Фахівці рекомендують вживати оливки кожен день. В їх м'якоті містяться білок, цукор, пектини, вітамін С, каротин і вітаміни групи В. Якщо регулярно вживати оливки а страви готувати додаючи оливкову олію цей продукт буде сприяти поліпшенню травної системи і печінки.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Сьогодні багато людей уважно ставляться до свого здоров'я, і для того, щоб уберегти організм від авітамінозу, необхідно вживати оливки або оливкове масло. Додайте в свій щоденний раціон страви, приготовані з оливковою олією. На перший погляд здається, що цей продукт маленького розміру не може настільки поліпшити стан здоров'я, але фахівцям вдалося виявити безліч позитивних речовин, які дають свої результати.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що нестача вітамінів А, В, С, D і Е, а також таких мікроелементів як залізо, кальцій, йод, магній і калій допоможе подолати вживання свіжої зелені, овочів і фруктів. Поліпшать процеси обміну в організмі і додадуть сил пророщені зерна пшениці, насіння, горіхи, квашена і морська капуста.