У суботу, 6 травня, відбудеться центральний матч 28-го туру чемпіонату України з футболу - Шахтар у Харкові зіграє із Зорею. Початок - о 17:00.

До цього луганці і донеччани провели 31 матч у рамках чемпіонату України: гірники перемогли 27 разів, в чотирьох поєдинках три очки брала луганська команда. Різниця м'ячів: 82-17.

Пам'ятним було протистояння суперників у сезоні-2014/15, коли луганці після довгої перерви сенсаційно перемогли гірників - 1:0. Тоді переможний м'яч забив вихованець Шахтаря Максим Малишев, який згодом повернувся в рідний клуб.

Також окремої уваги заслуговує перемога Зорі над Шахтарем у сезоні-2015/16, коли хет-триком відзначився ще один вихованець донецького клубу Андрій Тотовицький, а луганці перемогли 3:2. Перед цим донеччани розтрощили суперника з рахунком 7:1.

У трьох матчах цього чемпіонату Шахтар здобув три перемоги з мінімальною перевагою: в першому колі - 1:0 (єдиного влучного пострілу завдав Факундо Феррейра), у другому - 2:1 (за донеччан забивали Бернард і Малишев, за луганців - Харатін) і в першому матчі другої частини першості - 2:1 (Бонавентуре забив перший м'яч, але потім Густав Бланко-Лещук і Тайсон вирвали вольову перемогу).

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал Знай.ua повідомляв прогноз і ставки букмекерів на матч Шахтар - Зоря.

Фото Getty Images