Експерти заявили, що за останні півтора десятка років виробництво хліба в Україні скоротилось більш, ніж у вдвічі також удвічі менше українці їдять головний продукт.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомлє AgroPortal з посиланням на експертів Економічного дискусійного клубу.
"В Україні починаючи з 2000 р виробництво хліба та хлібобулочних виробів скоротилося з 2,5 млн. тонн до 1,1 млн. тонн, або в 2,2 рази. При цьому чисельність населення країни зменшилася на 14%", - зазначається у висновках спеціалістів.
Також скоротилась кількість споживання хліба українцями. Так у 2000 році в середньому щорічно українець споживав до 50 кілограмів хліба, а на кінець 2016-го – на одного громадянина приходиться близько 26 кілограмів.
Для порівняння також експерти зазначають, що у 1995 році кожен українець споживав хлібо-булочних виробів втричі більше, ніж сьогодні.
За останні 16 років структура виробництва основного продукту не зазнала кардинальних змін, як і раніше більша частина виробництва відведена пшеничному хлібові (близько 62%), вдвічі менше (33%) приходиться на житній хліб та 24% припадає на мучні вироби нетривалого зберігання.
Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", російські пропагандисти розповіли, як голодні українці відбирають хліб у голубів.