Експерти заявили, що за останні півтора десятка років виробництво хліба в Україні скоротилось більш, ніж у вдвічі також удвічі менше українці їдять головний продукт.

Про це повідомлє AgroPortal з посиланням на експертів Економічного дискусійного клубу.

"В Україні починаючи з 2000 р виробництво хліба та хлібобулочних виробів скоротилося з 2,5 млн. тонн до 1,1 млн. тонн, або в 2,2 рази. При цьому чисельність населення країни зменшилася на 14%", - зазначається у висновках спеціалістів.

Також скоротилась кількість споживання хліба українцями. Так у 2000 році в середньому щорічно українець споживав до 50 кілограмів хліба, а на кінець 2016-го – на одного громадянина приходиться близько 26 кілограмів.

Для порівняння також експерти зазначають, що у 1995 році кожен українець споживав хлібо-булочних виробів втричі більше, ніж сьогодні.

Популярні новини зараз
Важливі зміни у субсидіях на 2025 рік Подорожчання буде нестерпним: українцям радять робити запаси – по 10 кіло не менше Нарешті вистачить на комуналку: пенсію рахуватимуть за новою формулою, на скільки збільшяться виплати В ТЦК поставили крапку у питанні мобілізації 50-річних чоловіків: "Є директива..."
Показати ще

За останні 16 років структура виробництва основного продукту не зазнала кардинальних змін, як і раніше більша частина виробництва відведена пшеничному хлібові (близько 62%), вдвічі менше (33%) приходиться на житній хліб та 24% припадає на мучні вироби нетривалого зберігання.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", російські пропагандисти розповіли, як голодні українці відбирають хліб у голубів.