Слідчий комітет Росії пред'явив заочно звинувачення двом українським військовослужбовцям за нібито артилерійські обстріли мирного населення на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба відомства. У Росії українським військовим командирам Сергію Заболотному та Олегу Громадському інкримінують злочини за статтею Кримінального кодексу РФ "організація застосування заборонених засобів і методів ведення війни".

На думку російських слідчих двоє військовослужбовців ЗСУ обстрілювали з артилерії об'єкти цивільної інфраструктури та населення міст.

"Вони також залучили до злочинної діяльності безпосередніх виконавців і в подальшому координували і керували їхніми діями", - сформулювали звинувачення українським захисникам в Слідкомі.

Зазначається, що в квітні і червні 2016 року Заболотний і Громадський нібито "неодноразово організовували проведення прицільного артилерійського обстрілу з важких видів озброєння калібром не менше 82 мм". Через це нібито зруйновані цивільні об'єкти в селищі Спартак Донецької області і місті Ясинувата.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Слідчий комітет РФ оголосив в розшук колишнього співвласника нафтової компанії "ЮКОС" Михайла Ходорковського. Йому інкримінують цілу низку тяжких злочинів.