Придніпровська ТЕС тимчасово призупинила роботу для накопичення запасів вугілля, які вже практично вичерпані.

Про це заявила прес-служба найбільшого приватного енергохолдингу ДТЕК, що належить Ринату Ахметову.

"Через блокаду поставок вугілля з Донбасу сьогодні в 00:00 зупинена ДТЕК Придніпровська ТЕС. Станція змогла максимально економічно використовувати наявний залишок вугілля, щоб працювати якомога довше і забезпечити теплом жителів лівобережної частини Дніпра до настання стійкої теплої погоди", - йдеться у повідомленні.

Станом на 5 квітня на складі Придніпровської ТЕС залишилося близько 30 тисяч тонн вугілля - це мінімально необхідний резервний запас палива.

Однак керівництво електростанції запевнило: в разі чого, готові включитися в роботу будь-якої миті.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"На жаль, поставки проектного вугілля з Донбасу зупинені внаслідок блокади. Купувати імпортне вугілля з ПАР, Австралії складно з логістичної точки зору, крім того, таке паливо неможна купити швидко. Період доставки - 2 місяці. Окреме питання - вартість палива. Пропозиції на імпортне вугілля, що відповідає вимогам якості, зараз знаходиться в діапазоні 110-115 доларів/тонну з доставкою на станцію. Водночас, для забезпечення готовності працювати в енергосистемі України ДТЕК вже законтрактував партію вугілля з ПАР", - додав директор ДТЕК Придніпровської ТЕС Сергій Дегтяренко.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Трипільська ТЕС зупинила роботу.