Береги закарпатських річок вкриті горами сміття, переважно пластиковими пляшками. На дамбі Тереблецкой ГЕС утворилися величезні сміттєві пробки.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Проблема пояснюється тим, що у Закарпатській області немає жодного сміттєпереробного заводу.

Крім того, місцеві мешканці зізнаються, що просто змушені скидати сміття у воду, тому що спеціального призначеного для цього полігону просто немає.

У двох третіх сіл навіть немає угод з підприємствами, які вивозять відходи.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Представники екоінспекції відзначають, що ситуація на Ольшанському водозаборі – не унікальна, проте вирішити проблему не можуть. Населення повинні контролювати чиновники на місцях, але вони бояться штрафувати людей за несанкціоновані звалища, оскільки не хочуть втратити електорат.

А штрафувати чиновників не має сенсу, оскільки штрафи, за законом, дуже маленькі.

Виходом могло б стати будівництво сміттєпереробного заводу, однак ніхто з українців не погоджується на розміщення такого об'єкта на своїй території.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, 11 квітня, на звалищі в місті Дубно, що на Рівненщині, засікли водія вантажівки, який намагався таємно вивантажити львівське сміття.