На одному столичних озерах кияни знову виявляють масовий мор риби. Цього разу з таким явищем зіткнулися мешканці Виноградаря, які побачили масу мертвої риби на Голубому озері.

Про це повідомила спільнота Kyiv Animal Rescue Group та показала відповідні знімки.

"Протягом останніх днів в озері спостерігається масовий мор. Велика частина риби загинула, плаває на поверхні. В озері загинули навіть жаби", - повідомили очевидці.

Однією з причин мору назвали ремонтні роботи, які розпочали ще у 2015 році. Тоді знизили рівень води в Голубому озері та скосили увесь очерет. Береги перекопали та встановили нову ливневу каналізацію. Проте після цього не поповнили озеро водою.

За словами авторів повідомлення, раніше в озері налічували п'ять видів риб та жаби.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Зараз озеро і його береги покриті шаром мертвої риби, на дні видно загиблих жаб", - додали кияни.

Представники Kyiv Animal Rescue Group вважають, що слді негайно навести лад у водоймах міста, слід очистити їх та підняти рівень води.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", у столиці сталося екологічне лихо: масово помирає риба, яку знаходять кияни біля берегів озера. Про новий випадок мору повідомили мешканці столичної Борщагівки. на озері біля вулиці Булгакова до озер прибило багато мертвої риби.