Сестра української льотчиці, народного депутата Надії Савченко Віра не поїде сьогодні на засідання суду в справі українки до російського Донецька (Ростовська область), пише Радіо Свобода.

"Я обов'язково буду туди їхати, бо я свідок у справі, але це - перше слухання і воно буде закритим, тому туди немає сенсу їхати нікому. Числа 5-7 я поїду", - заявила Віра Савченко.

Вона також повідомила, що не хотіла б, щоб на суд їхала їхня матір.

"Мама хоче, але я переконувала її залишитися. Це нерви. Надя і так знає, що мама її підтримує. Крім того, їй тяжко буде туди потрапити", - сказала Віра Савченко.

Щодо того, чи має вона якісь сподівання на цей процес, Віра Савченко заявила, що "суд у Росії відсутній, закон там не працює".

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"На суд сподівань особливих нема, але надія завжди є", - додала вона.

Читайте також: Суд дасть Савченко 25 років в'язниці – адвокат Новіков

У Росії попереднє слухання у кримінальній справі щодо українки призначили на 30 липня, і воно має відбутися за зачиненими дверима. У Росії Савченко звинувачують у вбивстві російських журналістів на Донбасі та незаконному перетині кордону. Вона всі звинувачення відкидає.