Захист Надії Савченко вважає, що російський суд засудить її на максимальний термін, а звільнити її зможуть тільки світові політики. На судовому засіданні адвокати доводитимуть невиннуватість українки не суддям, а світовій громадськості.

Російський адвокат Савченко Ілля Новиков розповів сьогодні про незаперечні докази невинуватості української льотчиці. Проте він переконаний, що російський суд проігнорує всі докази сторони захисту.

"Відеодокази сторони обвинувачення цілком і повністю спростовані технічною експертизою. З непрямих чинників вдалося довести, що на одному з відео терористів Надія була в полоні вже у 11 ранку 16 червня. А російських журналістів убили ввечері того ж дня", - розповів на прес-конференції в Києві Новиков.

Захист Савченко в максимально суворому вироку російського суду. Тому вони зосередять свої зусилля, щоб довести невинність української льотчиці світовій спільноті.

"Повний обсяг матеріалів, включаючи експертизи та технічні дані, буде загальнодоступними з першого дня судових засідань. Ми доводитимемо її невинуватість не суддям, а політикам світового рівня. Ми надамо їм аргументи для переговорів з російською владою після суду", - розповів адвокат.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Читайте також: Суд над Савченко зроблять закритим

Новиков нагадав, що політичні процеси в Росії завжди проходять за однаковою схемою: абсурдне звинувачення, ігнорування алібі, максимально жорстокі вироки.

"Обвинувачення згадувало в ЗМІ про 25 років в'язниці. Припускаємо, що прокуратура проситиме саме такий термін і, швидше за все, суд саме такий вирок і винесе", - підсумував Новіков.

Він нагадав, що російського олігарха Михайла Ходорковського засудили двічі за одними і тими ж матеріалами, і на свободу він вийшов напередодні Сочинської олімпіади на особисте прохання канцлера Німеччини Ангели Меркель.

"Західні політики дуже поважають судову інстанцію. Тому питання Савченко буде обговорюватися вже після судового рішення. Після того, як Путін покаже по своєму телевізору, що "вбивцю спіймали і все довели" - він може піти на поступки. Нічого, крім садистського задоволення від утримання Савченко після рішення суду, Росія не отримає", - сказав Новіков.

Читайте по теме: Савченко попросила допомоги у Генсека ООН, голови Європарламенту і президента ПАРЄ

Сестра української полоненої Віра Савченко додала, що Надія перебуває в СІЗО №3 в Новочеркаську. За "збігом" обставин, воно розташоване по вул. Українській. Судитимуть льотчицю у ростовському містечку Донецьк. На процес збирається приїхати низка європейських політиків і журналісти провідних світових ЗМІ.